Örebros andra raka mot Färjestad

Färjestad lyckades inte få revansch för fredagens bortaförlust mot Örebro. Då vann Örebro efter förlängning. Den här gången krävdes det straffläggning innan närkingarna avgjorde och vann med 3-2. Åtta matcher har inneburit blott två förluster för Färjestad, som missade kvartsfinalspel i våras.(TT)
Publicerad 10 oktober 2015

Åtta matcher har inneburit blott två förluster för Färjestad, som missade kvartsfinalspel i våras. Mot Örebro inledde Milan Gulas målskyttet 9.37 in i första perioden.

Daniel Viksten utjämnade 5.44 in i mittperioden. Frispelad från halva plan hittade han en lucka mellan benskydden på Färjestads målvakt Justin Pogge.

Sju minuter senare tog hemmalaget ledningen på nytt genom Mikael Johansson. Men bortalaget replikerade på nytt när Martin Johansson pricksköt 2-2, elegant framspelad av kedjekamraterna Joel Mustonen och Daniel Viksten.

””

Färjestad dominerade den tredje perioden fullständigt och vann skottstatistiken med 20-2.

Men matchen gick till en mållös förlängning och i straffläggningen vann Örebro sedan Daniel Viksten och Greg Squires gjort mål på sina straffar medan Färjestad missade sina två försök.