Örebro nära historisk kvartsfinal

Först en drömstart efter 13 sekunder mot seriesegraren Skellefteå - och till slut lyste slutresultatet 4-0 till Örebros fördel på jumbotronen. Därmed är SHL-ishockeyklubben i praktiken klart för kvartsfinal.(TT)
Publicerad 28 februari 2015

Även Färjestad vann förvisso under lördagskvällen - men när två omgångar återstår skiljer sex poäng mellan femman Örebro och sjuan Färjestad som är närmast under slutspelsstrecket. Örebro har dessutom betydligt bättre målskillnad än värmlänningarna. Hela 34 plusmål. För Örebro väntar alltså med största sannolikhet kvartsfinal för första gången i klubbens historia.

Örebro chockstartade hemma i Behrn Arena med en fartfylld första period. Efter 13 sekunder tryckte Johan Motin in säsongens tidigaste Örebromål bakom Markus Svensson som gjorde comeback mellan Skellefteås stolpar.

Motin själv var förstås nöjd efter sin och Örebros drömstart.

””

Men i början av andra perioden tog Skellefteå över och skapade en hel del farliga lägen - dock utan att lyckas överlista Örebros målvakt Julius Hudacek. Åtta minuter in i mittperioden ökade i stället Johan Wiklander på hemmalagets ledning till 2-0 efter att pucken studsat in bakom olycklige Svensson i Skellefteås. Strax före periodpaus direktsköt landslagsforwarden Martin Johansson in 3-0 inför 5 200 åskådare.

Örebro höll sedan undan i den tredje perioden, och i slutminuten prickade Marko Anttila in 4-0 i tom bur från egen planhalva.