Kempe gjorde hattrick: Känns enormt

Adrian Kempe hade gjort två NHL-mål i karriären. Den 21-årige Los Angeles-forwarden spädde på med tre till - på en period - när hans Los Angeles besegrade Montreal med 5-1. - Det känns förstås enormt, säger Kempe.(TT)
Publicerad 19 oktober 2017

Adrian Kempe gjorde två mål på 25 matcher under förra säsongen - hans första i NHL-ishockeyn - och hade inte hittat rätt i början av den här inför Los Angeles Kings hemmamöte med Montreal.

Två perioder in i matchen var han fortfarande mållös - men i den tredje satte han fart. Kempe slog in 2-1, 4-1 och 5-1 - tre mål på mindre än elva minuters effektiv speltid. Dessutom hann han med en assist till Michael Cammalleris 3-1-mål.

””

Kempe utsågs, förstås, till en av matchens tre stjärnor av nhl.com.

””

"Otroligt skicklig"

Torontos William Nylander avgjorde mötet med Detroit när han satte 6-3 - matchens sista mål - i öppen kasse, hans andra fullträff på sju matcher. Han var också inblandad i 2-0-målet i inledningen av den första perioden, och är uppe i sju poäng i höst.

””

För Detroit höll sig både Henrik Zetterberg och Jonathan Ericsson framme - Ericsson med sitt första mål i höst - men det hjälpte alltså inte för bortalaget. Förlusten är Detroits andra raka, medan Toronto inlett med att vinna sex av de sju första matcherna.

Torontos Patrick Marleau gjorde sin 1 500:e match i NHL och är den 18:e spelaren genom tiderna att nå den drömgränsen.

Steen tillbaka

Matchen mellan St Louis och Chicago slutade 5-2.

Alexander Steen, som skadade handen under höstens första träningsmatch, är tillbaka och gjorde säsongsdebut. Han spelade drygt 18 minuter.

Lagkamraten och backen Carl Gunnarsson gjorde samtidigt sin 500:e NHL-match.