Söderqvist Kalmars hjälte

Kalmar fortsätter klättra efter ännu en seger. Nu har laget chansen att nå Europa nästa säsong. - Men det är en lång väg dit, säger matchhjälten Måns Söderqvist. Kalmar FF är något av höstens lag och allsvenskans tabellklättrare.(TT)
Publicerad 23 oktober 2016

Kalmar FF är något av höstens lag och allsvenskans tabellklättrare. Efter 3-2 i en svängig bortamatch mot Häcken har smålänningarna nu fem vinster på de sex senaste matcherna och ligger sexa i allsvenska tabellen.

””

I förra omgången blev det förlust (1-2) mot Örebro, men det är den enda plumpen på länge.

””

Första efter Bajenflytten

En av dem var Måns Söderqvist. Han hade varit på planen i sju minuter och hade inte hunnit göra så värst mycket innan han sprintade förbi sin back och sköt in matchens sista mål i 64:e minuten.

””

Han kom tillbaka till Kalmar från Hammarby och 3-2-målet på Bravida arena var hans första sedan återkomsten i somras.

””

Tråkigt svar

Kalmar har lika många poäng som femman Elfsborg och är två poäng bakom fyran IFK Göteborg, som möter AIK på måndagskvällen.

Fjärdeplatsen kan i förlängningen innebära kval till Europa League, men då måste allsvenska resultat gå Kalmars väg - liksom svenska cupspelet till våren.