TT-Sport

Dröm och mardröm för Malmö FF i CL-kvalet

TT-Sport Artikeln publicerades

Malmö FF fick en drömlottning i första kvalrundan till Champions League i fotboll. Men redan i den andra kan det bli en mardröm då rumänska mästarna Cluj står för motståndet. I den första kvalrundan får Malmö FF möta vinnaren från förkvalet.(TT)

I den första kvalrundan får Malmö FF möta vinnaren från förkvalet. Det innebär antingen Santa Coloma från Andorra, Lincoln Red Imps från Gibraltar, Drita från Kosovo eller La Fiorita från San Marino - en på pappret gynnsam lottning för det svenska mästarlaget.

Semifinalerna i förkvalet spelas den 26 juni, och finalen tre dagar senare.

MFF går sedan in i turneringen i den första rundan, och möter något av ovanstående lag i ett dubbelmöte. Första matchen spelas på bortaplan 10 eller 11 juli, med returer en vecka senare.

Om Malmö vinner det mötet väntar dock betydligt tuffare motstånd i form av det rumänska mästarlaget Cluj. Säsongen 2007-08 nådde Cluj gruppspelet i Champions League, då med svenskarna Niklas Svedberg och Mikael Dorsin i laget. Dagens trupp innehåller merparten inhemska spelare, men även importer från Brasilien, Argentina, Kroatien och Portugal.

Matcherna i den andra kvalrundan spelas 24 eller 25 juli med retur veckan därpå.

I fjol åkte Malmö FF ut direkt i Champions League-kvalet efter förlust mot makedonska FK Vardar.