TT-Sport

Mellberg lämnar BP: Redo för nya utmaningar

TT-Sport Artikeln publicerades

Brommapojkarnas tränare Olof Mellberg följer inte med laget upp i allsvenskan. "Känner mig redo för nya utmaningar", säger han. Olof Mellberg fick nyligen sin dispens som elittränare i fotboll förlängd för att få träna Brommapojkarna, som han precis tagit upp i allsvenskan till nästa år.(TT)

Olof Mellberg fick nyligen sin dispens som elittränare i fotboll förlängd för att få träna Brommapojkarna, som han precis tagit upp i allsvenskan till nästa år.

Men nu väljer den förre försvarsstjärnan att inte förlänga sitt avtal med Stockholmsklubben, skriver Expressen, vilket senare även bekräftas av klubben.

"Jag har haft en väldigt bra tid i BP men känner mig nu redo att anta nya utmaningar", säger Olof Mellberg till BP:s webbplats.

Mellberg slutade spela 2014 och blev tränare i Brommapojkarna 2016.

"Jag är väldigt glad och stolt över det arbete vi gjort under min tid i BP. Det var en utmanande uppgift att ta sig an när vi för två år sedan började resan mot allsvenskan. Vi ville växla upp sportsligt och i första hand ta klubben tillbaka till superettan, samtidigt som de ekonomiska förutsättningarna var tuffa. Tack vare grymma spelare och ledare så lyckades vi ändå vinna division 1 norra och superettan inom loppet av två år. En unik prestation i svensk fotbollshistoria som jag kommer att minnas med stolthet", säger Mellberg.

Även den assisterande tränaren Azrudin Valentic lämnar BP.

"När det nu står klart att det inte blir någon fortsättning som tränare tillsammans, har jag fattat beslut om att lämna BP", säger Valentic.

Sportchefen i Brommapojkarna, Daniel Majstorovic, säger att det ännu inte är klart med Mellbergs efterträdare.