Många svenskpoäng bakom Detroitseger

Niklas Kronwall blev matchhjälte med avgörande målet i förlängningen när Detroit slog Edmonton med 4-3 i nattens NHL-omgång. Många svenskpoäng låg bakom Detroits seger.(TT)
Publicerad 28 november 2015

Kronwall gjorde säsongens första mål 26 sekunder in i förlängningen, framspelad av Dylan Larkin och Henrik Zetterberg, som även noterats för en assist i andra perioden.

””

Jonathan Ericsson stod också för en målgivande passning, liksom Gustav Nyquist. Och det var Nyquist som gjorde matchens första mål, inför hemmapubliken, hans åttonde för säsongen. Han korades också till matchens främste spelare av sajten nhl.com.

Bröt måltorka

Formstarka Washington gjorde tre mål i power play och vann över Tampa Bay med 4-2, lagets fjärde seger i rad.

Marcus Johansson noterades för Capitals 3-0-mål i slutet av andra perioden, när backen John Carlsons passning träffade svenskens skridsko och studsade in i Tampaburen. Med målet, sitt fjärde för säsongen, bröt Marcus Johansson sin tio matcher långa måltorka.

Nicklas Bäckström spelade fram till Washingtons fjärde mål som sattes av T J Oshie. Svenske Victor Hedman gjorde ett av Tampas två mål, hans andra den här säsongen.

Forsberg fick träff

Filip Forsberg gjorde första målet 1.44 in i första perioden, hans första mål på 17 matcher, när hans Nashville mötte Philadelphia. Philadelphia ledde med 2-1 när det bara var var 20 sekunder kvar till full tid. Då kunde Mike Fisher kvittera för Nashville genom att slå in returen på ett av Forsbergs skott.

Men i förlängningen var det hemmalaget som tog hem spelet när backen Shayne Gostisbehere slog in segermålet.

Daniel och Henrik Sedin gjorde varsitt mål när deras Vancouver mötte Dallas, men matchen fick avgöras med straffläggning och då avgjorde Tyler Seguin för Dallas som vann med 3-2.

Oliver Ekman-Larsson fick avgöra med mål i förlängningen när hans Arizona slog Calgary med 2-1. Det var svenskens femte mål den här säsongen.