Alsenfelt gav Malmö segern mot Frölunda

Frölunda dominerade ibland och "vann" skotten med 38-18. Men Malmö hade Oscar Alsenfelt i målet, och åkte hem med en tung 2-1-seger från den första SM-kvartsfinalen i Göteborg. - Några lägen måste man rädda, säger Alsenfelt. Under två säsonger vann Malmö inte en enda match mot Frölunda.(TT)
Publicerad 19 mars 2018

Under två säsonger vann Malmö inte en enda match mot Frölunda. Men nu är det annorlunda. Frölunda har inte tagit någon seger på ordinarie tid mot Malmö denna säsong, och trots stor dominans i första perioden fick göteborgarna stryk på sin egen hemmaplan i slutspelspremiären.

Malmö har lärt sig spela mot Frölunda.

””
””

Tre mål snabbt

Vid 12.50 i andra perioden tog Malmö ledningen, när Lars Bryggman vallade in pucken via Frölundas målvakt Johan Gustafsson, efter en smart passning från Fredrik Händemark.

Drygt en minut senare ökade Malmö till 2-0 genom Robin Alvarez, som avslutade snyggt i en kontring där gästerna vunnit pucken vid egen blå linje.

Sedan gick bara 23 sekunder innan Frölunda reducerade vid 14.25. Den här gången var det Malmös kontring som kom av sig. Frölundabacken John Nyberg skickade fram pucken från offensiv blålinje till två (!) lagkamrater som var ensamma med målvakten. Victor Olofsson petade in pucken.

Rönnberg hoppfull

Fler mål blev det inte, trots att matchen var offensiv, fartfylld och chansrik.

Frölundas tränare Roger Rönnberg var lite oväntat ganska nöjd, trots förlusten.

””

Det som skiljde från en seger var, ur Frölundas perspektiv, effektivitet i anfallen.