Firma Eikrem och Kjartansson frälste Malmö

Magnus Wolff Eikrem som framspelare och Vidar Kjartansson som målskytt. Känns konceptet igen? Mot Gif Sundsvall låg duon bakom att Malmö FF åter lade beslag på den allsvenska serieledningen. 8 maj föll Malmö FF mot Helsingborg i Skånederbyt med 2-1.(TT)
Publicerad 28 augusti 2016

8 maj föll Malmö FF mot Helsingborg i Skånederbyt med 2-1. Sedan dess har laget inte förlorat i allsvenskan. När skåningarna flög upp till Norrland för mötet med Gif Sundsvall var det mycket som stod på spel: En jakt för att återta serieledningen, revansch för den nesliga förlusten i Svenska cupen mot Landskrona och, inte minst, revansch på Gif Sundsvall som i april vann när lagen möttes i Malmö.

Det satt dock hårt inne för de himmelsblå mot ett formsvagt Gif Sundsvall med bara en poäng på de fyra senaste matcherna.

””

"Han har en väldigt fin högerfot"

Hemmalaget höll spelet väl uppe och skapade också matchens första riktigt heta målchans då Erik Granat hittade in till Stefan Silva just utanför straffområdet, skottet gick dock strax över Johan Wilands ribba.

Några minuter senare skapade Malmö sin första stora chans, men Magnus Wolff Eikrems skott styrdes undan av Gif-målvakten Tommy Naurin.

Det skulle dröja till matchminut 64 innan nollan i matchen spräcktes. Och det var som vanligt: Magnus Wolff Eikrem slog hörnan, Vidar Kjartansson stack in huvudet mitt framför Tommy Naurin och nickade distinkt in bortaledningen.

Kjartanssons 14:e mål för säsongen och Eikrems 15:e assist.

””

Om samarbetet med norrmannen säger islänningen:

””

426 minuter utan mål

Några fler mål föll inte i matchen utan Malmö kunde hålla undan och därmed både återta serieledningen och få sin revansch. För Sundsvall däremot förlängdes den dystra mållösa sviten med ytterligare 90 minuter till 426. Ändå ett fall framåt, menar Gif-anfallaren Joel Enarsson, som gjorde sin första match från start för klubben.