TT-Sport

Lundgren lägger handskarna på hyllan

TT-Sport Artikeln publicerades

Fotbollskarriären är över för målvakten Sofia Lundgren. Återkommande ryggproblem är orsaken, samtidigt som hon har fått tillbaka jobbet som instruktör i Stockholm. 34-åriga Lundgren kommer närmast från en säsong i Rosengård. Hon vaktade målet i de nio första matcherna innan ryggproblemen återkom.(TT)

Fotbollskarriären är över för målvakten Sofia Lundgren. Återkommande ryggproblem är orsaken, samtidigt som hon har fått tillbaka jobbet som instruktör i Stockholm.

34-åriga Lundgren kommer närmast från en säsong i Rosengård. Hon vaktade målet i de nio första matcherna innan ryggproblemen återkom. Lundgren missade halva 2013 och hela 2014 på grund av diskbråck.

Lundgrens meritlista är lång. Under 15 säsonger i Umeå IK (1999-2006) och Linköping (2009-2014) blev det sex SM-guld, fyra segrar i Svenska Cupen samt två Champions League-titlar. 2010 fick hon priset som Årets målvakt. Hon har även gjort två säsonger i AIK och en säsong i Hammarby.

Debuten i A-landslaget kom 2002 (6-3 mot England). Sammanlagt blev det 30 matcher i landslaget för Lundgren, där hon var med och vann VM-silver, VM- och EM-brons.