TT-Sport

Majorov klar för VM-final - i sitt sista mästerskap

TT-Sport Artikeln publicerades

Alexander Majorov är klar för final i sitt sista konståknings-VM. Men otur i lottningen gav svensken sämre poäng för sitt kortprogram. - Domarna vill spara poäng till de sista åkarna, säger han till TT.(TT)

Majorov, som ligger 17:e inför lördagens fria program, är dock inte missnöjd med sitt inledande program i VM i Saitama i Japan. Det är hans sista mästerskap, efter säsongen lägger 27-åringen av.

– Det kändes bra, det var stabilt och i stort sett det enda misstaget var en touch med handen i isen som gav mellan en och två poängs avdrag, säger han.

Han satte ner handen i landningen i det första hoppet, en kvadrupel toeloop.

– Allt annat var bra. Jag har högsta svårighetsgrad, fyra, på mina piruetter, men fick avdrag på två av dem, säger han.

– Det är ett mysterium och det känns lite som att jag blev neddömd för att jag startade i den näst första gruppen. Det var synd.

Majorov fick 79,17 poäng, en bra bit bakom amerikanen Nathan Chen som leder på 107,40 poäng. Lillebror Nikolaj Majorov sade i SVT:s sändning att han trodde på poäng på minst över 80. Själv säger Alexander Majorov att en rättvis poäng hade varit 82.

– Men det är bara att bita i det sura äpplet.

Majorovs poäng räckte i alla fall till att bli bland de 24 bästa som går till final.

Inför lördagens fria program ska han ta det lugnt.

– För att toppa till det långa programmet måste jag ta en halv vilodag. Jag ska ta det lugnt i morgon och spara på krutet.

Alexander Majorovs främsta VM-placering är en tolfteplats från i fjol.