Linköping fortsätter vinna hemma

Med 163 km/h skjuter Garrett Roe näst hårdast i SHL. Mot Örebro hittade den amerikanske stjärncentern också nätet. Efter bara ett mål de tio senaste omgångarna smällde han in två fullträffar när Linköping enkelt vann med 5-1.(TT)
Publicerad 23 februari 2017

Garrett Roe hade fyra matcher följd utan en endaste poäng - och inte levererat något mål sedan den 21 januari mot Rögle.

Men under torsdagen slog han till - dubbelt upp till och med.

Först en riktig projektil fram till 1-0 efter bara 1,21 minuter av den första perioden - och sedan 3-1 efter 19,36 minuter av samma period, också det ett tungt skott.

””

Sen present

Han fyllde år i onsdags och gav sig själv en försenad present.

””

Enligt statistik skjuter Roe näst hårdast i SHL med 163 km/h, efter Luleås Brendan Mikkelson (165 km/h).

Och den tunga bössan fick alltså fansen i egna arenan njuta av.

””

Enligt den nyligen presenterade statistiken har lagpolaren Kristian Näkyvä tredje hårdast skott i SHL (162 km/h).

Stenhårt skott

Och den finländske backen visade sitt artilleri då han dundrade in 5-1 på slutet.

””

Efter bara fyra poäng på de tre senaste omgångarna - mot Karlskrona och bottengänget Rögle - fick Örebro sota rejält.

Gästerna åkte på sin femte raka förlust och siffrorna kunde ha dragit i väg ännu mer om inte nyinbytte Julius Hudacek radat upp räddningar i andra perioden.

Matchens läckraste prestation var ändå Broc Littles solouppvisning till 2-0, som lade grunden till nionde raka hemmavinsten.