LHC tog bonuspoängen efter tre kvitteringar

Mål i SHL - för andra matchen i rad för den 18-årige talangen. Då hyllas Olle Lycksell av tränaren Dan Tangnes. - Han spelar med mycket pondus och det är kul att se, sade tränaren efter Linköpings förlängningsseger med 4-3 hemma mot Brynäs.(TT)
Publicerad 21 november 2017

I början av november flyttades Olle Lycksell upp från Linköpings J20-lag för att debutera i SHL.

Nu har den 18-årige forwarden spelat sex matcher - och redan hunnit med att producera två mål.

Det första kom mot HV71 borta i fredags och fullträff nummer två hemma mot Brynäs på tisdagen.

””

Viktigt mål

Målet var dessutom viktigt då det kom mindre än en minut efter gästernas 2-1 i den första perioden.

””

Med Andrew Gordon avstängd och Daniel Olsson Trkulja fortsatt skadad lär Lycksell knappast petas inför nästa omgång hemma mot Mora.

””

De norska bröderna Mathis och Ken Andre Olimb bjöd på fortsatt superform genom att leverera tre assists vardera och fick mycket beröm av tränaren Dan Tangnes.

"Tar för sig"

Men han ville inte minst hylla Lycksell:

””

Olle Lycksell bildade kedja med Derek Roy och Emil Sylvegård - där den förstnämnde 34-årige kanadensaren spelat inte mindre än 738 matcher i NHL.

””

LHC hamnade i underläge tre gånger, hämtade upp vid samtliga tillfällen - innan Kristian Näkyvä ordnade bonuspoängen i förlängning.

Därmed tog Linköping sin femte seger på de sex senaste omgångarna, samtidigt som Brynäs åkte på fjärde raka bortaförlusten.