Levante åker ur La Liga

Efter sex år i La Liga får Levante tacka för sig. 1-3-förlusten borta mot Malaga på måndagskvällen innebär att laget ramlar ur den högsta spanska fotbollsligan. Med två omgångar kan Levante inte längre gå ikapp Rayo Vallecano, Getafe och Sporting Gijon som kämpar i botten av tabellen.(TT)
Publicerad 2 maj 2016

Jose Luis Morales gav Levante lite hopp om nytt kontrakt, då han kvitterade Malagas 1-0-ledning tre minuter innan halvtidsvilan. En kvart in i andra halvlek hade han ytterligare en boll i nät, med den fullträffen dömdes bort för offside. I 90:e minuten kom sedan nådastöten. Då gjorde hemmalagets Duje Cop sitt andra mål för kvällen, vilket betydde 2-1. I slutskedet av matchen fastställde sedan Chory Castro slutresultatet till 3-1.