Leksands starka start gav seger

Almtuna gjorde visserligen det första målet i hemmamötet med Leksand. Men sedan handlade matchen mest om gästerna, som via en stark första period - fyra mål på mindre än fem minuter - till slut vann med 6-2. Tremålsskytten Anton Karlsson kvitterade till 1-1 efter 8. 25 minuter och satte 3-1 efter 12.(TT)
Publicerad 17 oktober 2018

Almtuna gjorde visserligen det första målet i hemmamötet med Leksand.

Men sedan handlade matchen mest om gästerna, som via en stark första period - fyra mål på mindre än fem minuter - till slut vann med 6-2.

Tremålsskytten Anton Karlsson kvitterade till 1-1 efter 8.25 minuter och satte 3-1 efter 12.39. Med Martin Karlssons 4-1 lade Leksand grunden för en ny seger i hockeyallsvenskan. Karlssons hattrick-mål gav 6-2 i tredje.

Vita Hästen hade bara bärgat en trepoängare på tio omgångar och var dessutom inne en trend med fyra raka förluster.

Men det var inget som syntes i hemmamötet med tabellettan Modo.

Norrköpingsklubben imponerade i andra perioden och med fyra raka mål vände hemmalaget 1-2 till 5-2 via mål av Anton Danielsson, Henrik Rommel, Jesper Samuelsson och Simon Krekula. Vita Hästen vann till slut med 6-3.

AIK, som efter straffar fick 6-5 borta mot Västerås, toppar den haltande tabellen på 25 poäng, före tvåan Modo (23) och trean Oskarshamn (22).