Kristianstad tog efterlängtat guld

Mer än 60 års väntan på ett nytt SM-guld är över. IFK Kristianstad vann finalen mot Alingsås med 28-25, och tog sin första SM-titel sedan 1953. Markus Olsson gjorde elva mål för Skånelaget. Det blev en mäktig final i ett fullsatt Scandinavium, med 12 312 åskådare.(TT)
Publicerad 24 maj 2015

Det blev en mäktig final i ett fullsatt Scandinavium, med 12 312 åskådare. Orangeklädda Kristianstad-supportrar var i överläge på läktarna, men det fanns gott om Alingsås-fans i blått också. Allt viktigt som hände på planen hälsades med jubel från någon av sidorna.

Första halvlek var en spelmässigt tuff och jämn holmgång. Ställningen i paus var 14-14. Landslagets vänsternia Markus Olsson dominerade i Kristianstads anfall, med sex mål på lika många skott. Flera bra räddningar av målvakten Leo Larsson fick också fart på de skånska fansen.

Alingsås offensiva styrka är kontringarna. Västgötarna fick ingen större utdelning i det spelet före paus.

När andra halvlek började ryckte Alingsås till 18-15. Men Kristianstad vände till ledning med 21-18 efter drygt tio minuter, även nu med Markus Olsson som offensiv ledargestalt.

Alingsås såg stressat ut ett kort tag, men samlade sig och kvitterade till 24-24.

Kristianstad ryckte till 26-24. Sedan missade Alingsås flera avslut i rad, bland dem en straff i ribban. Med 2.20 kvar att spela gjorde Markus Olsson sitt elfte mål, som betydde 27-24.