TT-Sport

Kinhult fortsätter sin stabila majordebut

TT-Sport Artikeln publicerades

Marcus Kinhult har störts av en ryggskada i två år. Att den har blivit bättre är en stor förklaring till 21-åringens stabila majordebut i British Open. - Det har varit lite jobbigt, säger han. Kinhult gick den tredje rundan på Carnoustie på par.(TT)

Kinhult gick den tredje rundan på Carnoustie på par. Spelet fram till greenerna var bra, men han fick bara i tre birdies trots flera fina lägen. Ändå är det en imponerande majordebut som den svenska golftalangen står för i Skottland.

– Två slag bättre hade känts okej eller bra. Jag är inte jättemissnöjd med par, men det tar mig väl ingenstans, säger Kinhult, som inför slutrundan ligger ett över par och på delad 51:a plats i resultatlistan.

Skada i ländryggen

Kinhult kvalade in till majordebuten i British Open tack vare femteplatsen i French Open för tre veckor sedan. Samma vecka började bohuslänningen jobba med fystränaren och sjukgymnasten Pierre Johansson, vilket tycks ha gjort omedelbara underverk med Kinhults rygg.

Han har i runt två år störst av smärta i ländryggen efter att två diskar flyttat på sig lite. Nu var det som att vända på en femöring när samarbetet med Johansson inleddes.

– Han kom och trollade med sina magiska händer, säger Kinhult, som berättar att det har varit tufft att leva med skadan så länge.

– Det har varit lite jobbigt, att inte kunna träna som vi har gjort innan. Jag har väl överbelastat, slagit för många bollar och tränat för lite fys under juniorkarriären. Det har jag fått sota för.

Vill få mer muskler

Nu känner Marcus Kinhult redan att han kan svinga klubban ledigare - och det har synts så här långt i The Open.

– Hittills har det varit fokus på att läka allting och få ordning på det, så att jag kan spela och svinga som jag vill. Nu har vi gått in i en period där vi kan börja med vikter och försöka bygga på den här 70-kilostunnisen lite.