Karlskoga öppnar upp för Leksand

Förra säsongen slutade BIK Karlskoga tvåa i hockeyallsvenskan och var ett lag som tampades om en plats i SHL. Den här säsongen riskerar värmlänningarna att åka ned till division 1.(TT)
Publicerad 23 februari 2018

Men på fredagen så tog nästjumbon en nödvändig seger för att så inte ska bli fallet genom att vända och vinna hemma mot tabelltrean AIK. Christian Sandberg satte 1-0 för bortalaget redan efter fem minuters spel, men i andra perioden vände Karlskoga inom loppet av lika många minuter. Fredrik Höggren sköt 1-1 i numerärt underläge 13.54 in i perioden och Rodrigo Abols satte matchavgörande 2-1 efter 18.30.

Formstarka Karlskoga tog därmed sin fjärde raka seger och har med fyra seriematcher kvar en poäng upp till Västervik, på säker mark, i en haltande tabell.

Tabelltrean AIK:s tredje raka förlust innebär att Solnalaget fortsätter tappa mark i kampen om andraplatsen. Tvåan Leksand kan vid seger i lördagens hemmamatch mot jumbon Tingsryd utöka avståndet till fem poäng.