TT-Sport

Kansas vann första finalmatchen

TT-Sport Artikeln publicerades

Det blev en historisk maratonmatch när Kansas City Royals slog New York Mets i det första finalmötet i basebollens World Series. Först efter drygt fem timmar av dramatik kunde Royals vinna med 5-4.(TT)

Dramatiken började redan före matchen då beskedet kom att pappan till Edinson Volquez, Kansas Citys förstekastare, hade dött hemma i Dominikanska republiken.

Och den fortsatte när Alcides Escobar slog en homerun för Kansas City på New Yorks första kast. Vanligtvis blir det homerun när bollen slåss upp på läktaren men i det här fallet var det ett misstag av Mets-spelarna, som fumlade med bollen, som orsakade den. Att slå en homerun där bollen inte lämnar planen hade inte hänt på 86 år i World Series.

New York såg ut att ändå ta hem matchen vid ledning 4-3 i slutet av den nionde och sista inningen (omgången) men Kansas City lyckades ta en poäng och skicka matchen vidare. I den 14:e inningen kunde sedan Eric Hosmer offra ett slag så att Alcides Escobar kunde springa in för en poäng och ge segern till Kansas City med 5-4.

Då hade matchen pågått i fem timmar och nio minuter. Aldrig tidigare hade en första match i World Series 111-åriga historia pågått så länge.

Finalen spelas i bäst av sju matcher. Match nummer två spelas på onsdagskvällen, även den i Kansas City.