Kanada tog tredje raka

Kanada tog tredje raka trepoängaren i VM efter seger mot hemmanationen Tjeckien med 6-3. Nu väntar gruppfinal mot Tre Kronor på onsdag. Det stjärnfyllda kanadensiska laget, med Sidney Crosby i spetsen, vann till slut ganska komfortabelt - men hade fullt sjå i drygt en period.(TT)
Publicerad 4 maj 2015

Det stjärnfyllda kanadensiska laget, med Sidney Crosby i spetsen, vann till slut ganska komfortabelt - men hade fullt sjå i drygt en period.

Efter att Kanada gått upp i 2-0-ledning, mål av Jordan Eberle och Taylor Hall, reste sig tjeckerna framburna av 17 383 åskådare i ett gungade O2 Arena.

Martin Erat styrde in 2-1 i slutet av första perioden, bara 21 sekunder efter Kanadas 2-0, och backen Martin Zatovic kvitterade med en lyftning som studsade på en motståndare och in bakom Kanadas målvakt Mike Smith efter 15.45 av mittperioden.

Då visade Kanada klassen.

San Jose-forwarden Sean Couturier styrde in 3-2 innan andra perioden var över och i början av tredje sköt Dallasstjärnan Tyler Seguin, poänglös i de två första matcherna, 4-2 i numerärt överläge.

Även Sidney Crosby hann med att göra mål, hans tredje i turneringen.

Mötet mellan Tre Kronor och Kanada är både en strid om gruppsegern och om att få stanna kvar i Prag under hela turneringen. Eftersom Tjeckien - förutsatt att laget tar sig vidare - är garanterat en kvartsfinal i Prag kommer det sämre placerade laget av Kanada och Sverige att tvingas åka till Ostrava, 40 mil bort, där den andra gruppen och två av fyra kvartsfinaler spelas. Resten av turneringen spelas sedan klart i den tjeckiska huvudstaden.