Jönsson - från syndabock till poängräddare

Det såg ut att bli tre poäng till Djurgården på Borås arena. Mycket på grund av ett individuellt misstag av inbytte backen Jon Jönsson. Men i de skälvande slutminuterna steg samma Jönsson fram och med en rökare tog han revansch och räddade en poäng till Elfsborg.(TT)
Publicerad 23 april 2018

I tolfte minuten sträckte sig Elfsborgs mittback Joakim Nilsson och fick utgå. Bytet kom att bli avgörande, för efter skadan hade boråsarnas backlinje stora problem att få undan bollen och Djurgården kunde gång på gång bryta in och ta bollen redan i uppspelsfasen.

Djurgården första mål kom till genom ett individuellt misstag. Den inbytte ersättaren Jon Jönsson försökte driva upp bollen, men fick den för långt ifrån sig. Djurgårdens Jesper Karlström kunde spela ut den till en framstormande Jonathan Ring som inte gjorde något misstag utan kvitterade den tidiga Elfsborgsledningen när Simon Lundevall sköt 1-0 från långt håll.

””

Kontring före paus

Det var också Jonathan Ring som stod bakom Djurgårdens 2-1-mål. En kontring från Stockholmslaget hamnade via Ring till slut hos Aliou Badji som satte ledningsgmålet strax före paus.

I andra halvlek tog djurgårdarna över mer och mer och kunde kontrollera matchen. Elfsborg försökte men fick aldrig till det trots några farliga avslut. Men i den 90:e minuten höll det inte längre.

Syndabocken från första halvlek, Jon Jönsson, drog till. Isaksson hade ingen chans och Elfsborg hade kvitterat.