Inget snack om saken för Sjarapova

Titelhållande Maria Sjarapova vann sin öppningsmatch i Franska mästerskapen över estniskan Kaia Kanepi i två raka set - men möttes av burop av publiken då hon inte ställde upp i en kortintervju på banan efter segern. Sjarapova skyllde på att hon hade tappat rösten då hon avböjde tv-intervjun.(TT)
Publicerad 25 maj 2015

Sjarapova skyllde på att hon hade tappat rösten då hon avböjde tv-intervjun. Spelet var det dock inget större fel på. Ryskan gick direkt fram till 5-0, men var sedan stundtals ojämn på väg mot segern. Hon slog till slut Kanepi, kvartsfinalist i Paris för tre år sedan, med 6-2, 6-4 och får möta Fed Cup-kamraten Vitalia Djatjenko i andra omgången.

Värre gick det för förra världstvåan Agnieszka Radwanska. Polskan åkte på en chockartad förlust mot tyskan Annika Beck. Senast de möttes vann Radwanska med 6-0, 6-0. Nu blev det tysk seger med 6-2, 3-6, 6-1. Det var blott tredje gången på 34 grand slam-turneringar som polskan försvann i första omgången.