Mourinho: "Förtjänade att vinna"

Zlatan Ibrahimovic missade klubbrekordet. Men han jublade ändå. För Manchester United tog tredje raka segern i ligan efter ett mål på tilläggstid av inbytte Marcus Rashford. Han avgjorde Community Shield-matchen mot Leicester. Han nätade i ligapremiären mot Bournemouth.(TT)
Publicerad 27 augusti 2016

Han avgjorde Community Shield-matchen mot Leicester.

Han nätade i ligapremiären mot Bournemouth.

Han gjorde två mål i hemmadebuten mot Southampton.

Att som nyförvärv i Manchester United göra mål även i fjärde tävlingsmatchen hade inneburit ett tangerat klubbrekord för Zlatan Ibrahimovic, då bara Jimmy Hanson gjort det tidigare i klubben - och det var 1924.

Fast närmare än en nick över i den tionde minuten och ett avslut utifrån mitt i den andra halvleken kom inte den svenske anfallsstjärnan.

Seger med 1-0

Ibrahimovic lämnade den blöta planen i Hull mållös - men det gjorde inte laget. 1-0 kom i den andra tilläggsminuten.

””
””

Manchester United tryckte på ordentligt i slutskedet av matchen och inhopparna Henrich Mchitarjan och Marcus Rashford bidrog till att offensiven stärktes de avslutande 20 minuterna.

Rooney spelade fram

Och det var just Rashford - som fyller 19 år i oktober - som tryckte in matchens enda mål. Detta efter att kaptenen Wayne Rooney hade tagit sig runt på kanten och skickat in bollen framför mål.