TT-Sport

Messi missar El Clasico - har fraktur i armen

TT-Sport Artikeln publicerades

Lionel Messi utgick skadad i Barcelonas segermatch mot Sevilla. Strax efteråt meddelade klubben att stjärnan har drabbats av en fraktur i armen och att han blir borta i cirka tre veckor. Han missar därmed El Clasico och Champions League-matchen mot Inter.(TT)

Messi skadade högerarmen efter en duell med Ousmane Dembele och fick efter behandling vid sidlinjen lämna arenan i smärta och med armen i bandage. Han fördes direkt till sjukhus för en röntgen och vidare undersökning.

Skadan kom redan efter 15 minuter och då hade Messi redan gjort ett mål och en assist. Utan stjärnan på plan lyckades Barcelona göra ytterligare två mål i toppmötet som slutade 4-1.

Barcelona klev i och med segern upp i serieledning, men Messis skada minskade glädjen hos vinnarlaget.

– Det är definitivt ett avbräck. Vi vet vad han ger oss och vad han gör med motståndet. Vi kommer helt klart märka att han är borta, säger tränaren Ernesto Valverde enligt AFP.

Messi missar bland annat onsdagens möte med Inter i Champions League men också El Clasico mot antagonisten Real Madrid på lördag.

Real föll hemma mot Levante med 1-2 och nådde en historisk bottennotering med 481 mållösa minuter. Efter drygt fyra raka mållösa matcher fick vänsterbacken Marcelo stopp på måltorkan i 72:a minuten, men det betydde bara reducering till 1-2. Det innebär att "Los Blancos" nu har förlorat fyra av sina fem senaste matcher och fortsätter tappa mark i toppstriden.