TT-Sport

Åby/Tjuredas historiska lyft: "Overkligt"

TT-Sport Artikeln publicerades

Åby/Tjureda är klart för herrarnas elitserie i bandy nästa säsong, för första gången i den lilla klubbens historia. - Det känns overkligt, samtidigt fantastiskt. Jag kan inte ta in det här att vi är i elitserien, säger Åby/Tjuredas ordförande Owe Svensson till SVT Småland.(TT)

Åby/Tjureda är klart för herrarnas elitserie i bandy nästa säsong, för första gången i den lilla klubbens historia.

– Det känns overkligt, samtidigt fantastiskt. Jag kan inte ta in det här att vi är i elitserien, säger Åby/Tjuredas ordförande Owe Svensson till SVT Småland.

Laget, från ett par mil utanför Växjö, säkrade seriesegern i bandyallsvenskan sedan tabelltrean AIK något oväntat förlorat borta mot tian Rättvik (4-5) i den näst sista omgången.

Åby/Tjureda, som har en stark ekonomi och rutinerade spelare som Ulf Einarsson i laget, besegrade själva Örebro med 4-3 senare under lördagen och har en ointaglig fempoängsledning i tabellen med en omgång kvar.

– Nu när säsongen är över så får vi sätta oss, analysera, organisera och administrera ekonomin. Det är mycket som står på spel, men det ska vi klara av. Har vi klarat av allt hittills så ska vi klara av det också, säger Owe Svensson om framtiden.