Hagelin sköt Rangers vidare

Carl Hagelin hade aldrig avgjort en Stanley Cup-slutspelsmatch i förlängningen. När han väl gjorde det i natt sköt han sitt New York Rangers till kvartsfinal. Förlängningen hemma mot Pittsburgh hade pågått i över tio minuter när Hagelin snappade upp pucken snett bakom motståndarnas mål.(TT)
Publicerad 25 april 2015

Förlängningen hemma mot Pittsburgh hade pågått i över tio minuter när Hagelin snappade upp pucken snett bakom motståndarnas mål. Han tog några snabba skär, vände upp, drog i väg pucken.

Ögonblicket senare hade den letat sig förbi Marc-Andre Fleury i gästernas mål. Rangers vann matchen med 2-1 och åttondelsfinalserien med totalt 4-1.

Hagelin valdes till matchens spelare före Henrik Lundqvist, som tog 37 av 38 skott.

Ottawa verkar trivas bäst med kniven mot strupen i år. Först avslutade laget NHL:s grundserie med en rejäl upphämtning och knep till sist en slutspelsplats - och nu har det blivit två raka segrar mot Montreal efter att ha legat under med 0-3 i matcher i åttondelsfinalen.

I natt tog Ottawa tidigt kommandot i Montreal och ledde efter första perioden med 2-0. I slutet av andra gjorde Erik Karlsson sitt första slutspelsmål för året när han sköt 3-0, och i tredje spelade Mika Zibanejad fram Mike Hoffman som gjorde matchens sista mål när han sköt 5-1 till Ottawa.

Montreal leder matchserien med 3-2 i bäst av 7 inför nästa match, som spelas i Ottawa natten till måndag svensk tid.