Svenskrookien: Har drömt om detta

Han gjorde mål direkt i NHL-debuten i helgen. Och i sin tredje match blev det ytterligare tre poäng för Minnesotas 19-åring Joel Eriksson Ek. - Det är det här jag drömt om sedan jag var liten, säger han till Aftonbladet. Minnesota krossade Boston med 5-0 i NHL-ishockeyn.(TT)
Publicerad 26 oktober 2016

Minnesota krossade Boston med 5-0 i NHL-ishockeyn.

Eriksson Ek hämtades från farmarlaget till matchen mot New Jersey i lördags. Då gjorde värmlänningen mål. I sin tredje NHL-match, mot Boston, svarade han för tre assist.

””
””

Han säger att han blir bra omhändertaget i laget, särskilt av svenskarna Jonas Brodin och Christian Folin.

Däremot har coachen Bruce Boudreau svårt med den unge svenskens namn. Eriksson Ek sägs därför ha fått smeknamnet "Ekker".

Crosby tillbaka

Pittsburghs storstjärna Sidney Crosby åkte på en hjärnskakning inför säsongsstarten och missade de sex första matcherna. I säsongsdebuten, mot Florida, presenterade ha sig direkt. Han gjorde Pittsburghs första mål i andra perioden och var delaktig i vändningen från 0-2 till 3-2. Carl Hagelin svarade för Pittsburghs 2-2-mål och Eric Fehr satte det avgörande målet.

””

Patric Hörnqvist hyllade sin lagkapten:

””

Två svenskmål inte nog

Arizonas Oliver Ekman-Larsson gjorde två mål på sex minuter i matchen mot New Jersey. Men han var inte ensam om sin tvåmålsbragd. Både Travis Zajac och Taylor Hall gjorde två mål vardera och Arizona förlorade med 3-5.