Guter visade vägen för Karlskrona

Mattias Guter är i förnyad målform. Det kombinerat med en krigarinsats modell större bakåt gav Karlskrona seger med 1-0 hemma mot Djurgården. - Välbehövligt, det var ett tag sedan vi tog tre poäng, säger Guter till TT.(TT)
Publicerad 18 november 2017

Karlskronas tidigare så flitige målskytt Mattias Guter har under hösten varit inne i en torka med endast två gjorda mål under sina 13 inledande matcher. Nu ser det annorlunda ut. Två mål borta mot Mora senast följdes av ytterligare ett mot Guters forna lag Djurgården.

””

Fullträffen, som Guter ordnade via ett välplacerat handledsskott förbi Djurgårdens målvakt Adam Reideborn, kom fem minuter in i matchen och betydde en smakstart för Karlskrona. Få kunde då ana att fullträffen skulle bli matchens enda.

””

Stor dominans

I den första perioden var Karlskrona det aningen bättre laget, men i de två sista var Djurgårdens dominans stundtals total. Men laget hade det jobbigt med att hitta vägar igenom ett tajt hemmaförsvar och när man väl hittade fram till de farliga skottlägena spelade Karlskronas målvakt Johannes Jönsson strålande.

””

Karlskrona skapade några riktigt bra chanser att utöka sin ledning när tillfällen till omställningar dök upp. Men det var Djurgården som förde spelet och laget tog ut Reideborn i ett sista försök att få med sig poäng hem till Stockholm och ha sin svit med gjorda mål i samtliga matcher i höst intakt. Men den här kvällen gick topplaget bet på uppgiften.