Superettan nära för Gefle

Gefle hämtade upp ett tvåmålsunderläge - och knep en poäng via 2-2 borta mot Örebro. Men superettan 2017 ser ändå ut att bli en verklighet för krislaget. - Det är frustrerande att vi inte vinner matcher, säger Gefles Johan Bertilsson.(TT)
Publicerad 26 september 2016

Nästjumbon tog förvisso in en poäng på Helsingborg som är på kvalplats - men när sex omgångar återstår har Gefle ändå sju poäng upp till Skånelaget. Gefles dystra facit är tre poäng på de sex senaste matcherna och inte en seger i allsvenskan sedan 5 augusti, borta mot Helsingborg.

””

Gefle fick en blytung start på måndagskvällen i Örebro.

””

Örebro dominerade

ÖSK dominerade fullständigt i början av matchen. Efter tio minuter chippade försvararen Daniel Björnquist in matchens första mål efter att ha sprungit sig fri på kanten.

Örebros nyförvärv Nahir Besara låg bakom målet med en snygg framspelning och han gjorde därmed poäng för femte matchen i rad. Det är samtliga som Besara har startat sedan han kom till ÖSK i somras.

Efter en halvtimme trycke Örebros andra sommarförvärv Victor Sköld in 2-0 på straff efter att Michael Omoh blivit nedgjord av Jesper Florén.

Men bara fyra minuter senare nickade anfallaren Johan Bertilsson ologiskt in 1-2 för Gefle på ett fint inlägg från Simon Skrabb.

””

Ombytta roller

Direkt efter pausvilan var det ombytta roller. Efter 45 sekunder nickade Skrabb mycket vackert in 2-2 och den här gången var det Bertilsson som slog inlägget.

””

Örebros fina inledning var däremot som bortblåst  och laget blev stundom utbuat av hemmapubliken. På slutet jagade också Gefle ett segermål men fick inte hål på ÖSK:s målvakt Oscar Jansson.