TT-Sport

Franska stjärnan: "Hoppas Sverige är rädda"

TT-Sport Artikeln publicerades

Svenskorna vet om Frankrikes kapacitet på förhand. Om inte kan de studera fransyskornas överkörning av Danmark. - Jag hoppas att Sverige är rädda, säger kantstjärnan Siraba Dembele efter segern med 29-23.(TT)

Fransyskorna skickade ut en tydlig signal om vad som väntar för Sverige på lördag i mellanrundan av handbolls-EM i Nantes. Att de har världens bästa försvarsspel är känt sedan tidigare - mot Danmark visade hemmanationen upp en sylvass effektivitet offensivt. Frankrike svarade för 17 mål på 20 avslut under den första halvleken.

– Jag tror att det är en av de bästa matcherna vi spelat. Det var en helgjuten insats. Det var bra i både anfall och försvar, säger vänstersexan Siraba Dembele.

Dessutom räddade stjärnmålvakten Amandine Leynaud nästan hälften av danskornas skott och ledningen i paus var 17-11. Redan under den första halvleken började förbundskaptenen Olivier Krumbholz gå runt på sina stjärnor. I andra halvlek hade han luftat alla spelare och då behövde inte fransyskorna spela ut hela sitt register när slutresultatet skrevs till 29-23. Elva av 14 utespelare gjorde mål och åtta spelare var hundraprocentiga i sina avslut. Målbäst var mittnian Estelle Nze Minko.

Frankrike går därmed upp på fyra poäng i mellanrundans grupp 1. Poängen fransyskorna hade med sig sedan tidigare togs mot Montenegro (25-20). Mot Ryssland blev det förlust med 23-26.

Efter kvällens möte med Montenegro väntar Frankrike på lördag för Sveriges del. Mellanrundan avslutas sedan mot Ryssland på onsdag nästa vecka.