Fördel Barcelona efter 1-1 mot Chelsea

Det första toppmötet i Champions League-åttondelen, mellan de tidigare mästarlagen Chelsea och Barcelona, fick ingen vinnare. Bara en förlorare i Chelsea som måste göra mål i returmötet efter 1-1 på hemmaplan.(TT)
Publicerad 20 februari 2018

Barcelona hade ett stort bollinnehav i matchen, men det var Chelsea som hade de bästa målchanserna.

I första halvlek sköt Chelseas brasilianare Willian två gånger - i stolpen. Eden Hazard hade också två skott över.

Efter 17 minuters spel i andra halvlek låg just Hazard och Willian bakom 1-0, Hazard som framspelare och Willian som målgörare. Han sköt precis vid insidan av den högra stolpen.

Slarv i försvaret

13 minuter senare bäddade slarv i Chelseaförsvaret för Barcelonakvitteringen. Andrés Iniesta tog bollen, slog direkt inåt höger i straffområdet där Lionel Messi rusade fram och satte dit 1-1.

Barcelonas Luis Suarez är nöjd med att ha med sig 1-1 till hemmamatchen.

””
””

Returmötet spelas den 14 mars.

Tidig utvisning

Bayern München fick en betydligt enklare första match i åttondelen än väntat eftersom Besiktas fick försvararen Domagoj Vida utvisad redan i den 16:e minuten.

Thomas Müller gjorde Bayerns första mål strax före paus, genom en styrning, och sju minuter in i den andra halvleken rusade Kingsley Coman fram och slog in Robert Lewandowskis inlägg.

Müller gjorde sitt andra mål, 3-0, i den 66:e minuten. Och Lewandowski höll sig sedan framme på Mats Hummels skott och slog in returen till 4-0. Lewandowski blev även han tvåmålsskytt när han satte dit 5-0 med bara ett par minuter kvar av ordinarie matchtid.

Det lär bli en omöjlig uppgift för Besiktas, som är i Champions League-åttondelsfinal för första gången, att vända 0-5 i hemmamatchen om tre veckor.