TT-Sport

Förbundet stoppade tomtebloss

TT-Sport Artikeln publicerades

Pyroteknik på läktarplats är en het potatis i den allsvenska fotbollen. Det fick BP-supportern Anders Ungh erfara i måndags då han stoppades från att tända sina två tomtebloss (! ) på Stadion, Malmös hemmaarena.(TT)

Pyroteknik på läktarplats är en het potatis i den allsvenska fotbollen. Det fick BP-supportern Anders Ungh erfara i måndags då han stoppades från att tända sina två tomtebloss (!) på Stadion, Malmös hemmaarena.

Överraskande då Ungh - känd för att ofta stå ensam på allsvenska bortasektionerna - för ett par veckor sedan fick sin ansökan att tända blossen godkänd av både fotbollsförbundet och Malmö.

– Under förbehåll att jag höll två meters säkerhetsavstånd till omgivningen, säger han till Sydsvenskan.

Bara fem minuter innan avspark hörde förbundet av sig igen: inga tomtebloss. Anders Ungh tog i stället en bild där han poserade med de otända stavarna, men fick direkt sällskap av tre säkerhetsvakter.

– På ett sätt kan jag ju dock förstå beslutet. De som bränner bengaler kunde ju ha hänvisat till mitt tillstånd framöver. Lite som att jag skulle skapa ett prejudikat med mina tomtebloss. Förbundet fick nog kalla fötter, säger han.