TT-Sport

Fognini möter Gasquet i Båstads-finalen

TT-Sport Artikeln publicerades

Det blir en italiensk-fransk uppgörelse i finalen i Swedish Open i tennis i Båstad. 15-rankade Fabio Fognini är favorit i mötet med den 29-rankade Richard Gasquet. - Men jag har inget att förlora, säger Gasquet.(TT)

Italienaren Fognini fick slita mot den 33-rankade Fernando Verdasco, Spanien, och semifinalen gick till tre set.

I det första inledde spanjoren med att vinna första gamet, men sedan tog italienaren över och vann sex raka game och första set med 6-1.

– Då spelade jag väldigt bra. Men sedan förlorade jag det första games i andra set, var kanske lite spänd, och han började spela allt bättre. Han servade väldigt bra, säger Fognini till TV8.

Verdasco vann andra set med 6-4.

Det tredje och avgörande blev jämnt. Men där var den 31-årige Fognini till slut starkast och vann med 7-5 och knep den första finalbiljetten.

– Jag är mycket glad att vara i final här i Båstad för första gången, säger Fognini.

Den andra finalbiljetten gick till Gasquet som besegrade den Finlandsfödde schweizaren Henri Laaksonen med 6-2, 6-3.

Laaksonen, rankad 148:a i världen, fick en plats i turneringen som lucky loser i kvalet på grund av ett återbud. Han gick överraskande till semifinal, där Gasquet blev för svår.

– Jag är väldigt glad att jag gått till final, jag lyckades spara lite energi i semifinalen och det är bra inför i morgon. Då ska jag göra mitt bästa, säger Gasquet till TV8.