Petad Åberg tillbaka med besked

I helgen var Edmontons Pontus Åberg petad i två NHL-matcher av disciplinära skäl. Mot Carolina var han tillbaka och gjorde ett mål och två assist. - Det kändes bra att göra mål, det var ett tag sedan senast, säger Åberg.(TT)
Publicerad 21 mars 2018

Det var Åbergs första mål för Edmonton efter lagbytet från Nashville för en månad sedan.

””

Inför matchen berättade Edmontons tränare Todd McLellan varför Åberg inte spelade mot Florida och Tampa Bay i helgen.

””

"En bra kväll för oss"

Åberg gjorde 4-2-målet i början av andra perioden.

””

I helgen förlorade Tampa Bay mot Boston med 0-3. Mot Toronto kunde historien upprepa sig. Men Tampa Bay vände 0-3 till seger med 4-3.

””

Hedman gjorde ett mål i matchen, hans 13:e för säsongen.

””

Hattrick av Panarin

Columbus bortaslog New York Rangers med 5-3 och lagen hade varsin svensk målskytt. Columbus Alexander Wennberg inledde målskyttet när han drygt 14 minuter in i första perioden satte 1-0 bakom Henrik Lundqvist - tillbaka i Rangers mål - och säsongens åttonde mål.

I tredje perioden gjorde hemmalagets Mika Zibanejad, som nu är uppe i 25 mål, mål i power play.

Men den som stack ut i matchen var Artemi Panarin, som gjorde karriärens andra hattrick - vid sidan av en assist.

Columbus har nu vunnit nio raka matcher.

Chicago missar slutspel

Chicago - med Anton Forsberg i målet - förlorade mot Colorado med 1-5, och missar nu slutspelet för första gången på ett decennium. Forsberg stoppade 35 skott.

Detroit har ingen chans att nå slutspelet. Men 5-4-segern över Philadelphia, efter straffläggning, var välkommen efter tio raka förluster.

””
””

Ottawa förlorade mot Florida med 2-7 när stjärnbacken Erik Karlsson saknades av personliga skäl. I och med segern närmade sig Florida en slutspelsplats.