Femte raka hemmasegern för Växjö

Inget lag vinner borta mot Växjö för tillfället i SHL-ishockeyn. Serieledande Skellefteå är senast i raden att förlora där. "Våra första tio minuter är fantastiskt bra", sade Växjös tränare Sam Hallam efter toppmötet.(TT)
Publicerad 30 januari 2015

Det var två formstarka lag i SHL-ishockeyn som möttes under fredagen.

Inför matchen, i den 43:e omgången, hade Växjö vunnit åtta av sina tio senaste matcher, inklusive fyra raka trepoängare.

Bortalaget Skellefteå: 24 av 27 poäng, inklusive fem raka trepoängare på bortaplan.

Och det blev en sevärd och intensiv match med många chanser för båda lagen.

Växjö vann med 3-1 och har nu fyra segrar i följd för första gången den här säsongen.

””
””

Välspelat

Bert Robertsson, assisterande tränare i Skellefteå:

””

Växjö var starkast de första 20 minuterna, vann mycket närkamper och skapade tryck i offensiv zon. 1-0 kom i powerplay.

Lagets poängkung Robert Rosén vann tekningen. Tuomas Kiiskinen, som dagen före matchen förlängde sitt kontrakt med två år, hittade backen Cory Murphy - som direksköt in pucken bakom Erik Hanses.

Murphy, som i förra veckan också förlängde sitt kontrakt med två år, är därmed uppe i 30 poäng och leder backarnas poängliga.

Missade straff

Därefter sumpade John Norman ett friläge för bortalaget. I slutet av den andra perioden kom ett ännu bättre läge för serieledaren: ett straffslag.

Finländaren Janne Pesonen, som gjort succé med tolv poäng på åtta matcher, fälldes och tog själv hand om straffen - men träffade stolpen.

I stället satte Växjös ena decembervärvning, Josh Hennessy, 2-0 och ett par minuter efter paus utökade Robert Rosén.

Skellefteå hade nätat 25 gånger i sina fem senaste bortamatcher och gick inte mållöst från den här SHL-matchen heller. Pär Lindholm reducerade med cirka tio minuter kvar av perioden.