Färjestad vände och vann efter matchstraff

Färjestad var länge utspelat, åkte på ett matchstraff på Johan Ryno och låg under med 1-3 inför den sista perioden hemma mot Växjö. Då tog sig hemmalaget samman och fick matchen till förlängning. Väl där fullbordade Joakim Nygård vändningen när han satte 4-3.(TT)
Publicerad 17 november 2018

Det stod 1-1 efter den första perioden i Karlstad. Då tog Växjö över helt och hade spel mot ett mål under i princip hela den andra perioden. Växjö pepprade Markus Svensson med skott men det krävdes ett fem mot tre-överläge för att överlista Färjestads målvakt.

Med två Färjestadsspelare i utvisningsbåset passade Joel Persson fram Dominik Bokk till öppet mål som enkelt kunde raka in ledningsmålet. Växjö fick fortsätta i powerplay och den här gången var det Perssons tur att göra mål. Med ett direktskott som styrdes på försvarande spelare satte han 3-1.

Matchstraff för Ryno

Ett utspelat Färjestad fick det ännu tuffare när Johan Ryno åkte på ett matchstraff och fem minuters utvisning för interference i slutet av mittperioden. Ryno åkte in i Tuomas Kiiskinen som inte såg Ryno komma. Kiiskinen låg kvar på isen ett bra tag, och kunde inte spela vidare.

””

Färjestad inledde tredje perioden i det numerära underläget som uppstod i samband med Rynos matchstraff. Men i stället för ännu ett powerplaymål för Växjö reducerade Oskar Steen till 2-3, och bara några minuter senare kvitterade Gustav Rydahl. Färjestad hade genomgående kommandot efter kvitteringsmålet men lyckades inte få in ett ledningsmål och matchen gick till förlängning.

Nygård matchhjälte

I förlängningen tog det bara en halv minut innan Joakim Nygård avgjorde matchen till hemmapublikens stora jubel.