Färjestad bröt Djurgårdens poängsvit

Tre mål på drygt tre minuter avgjorde klassikermötet och såg till att Färjestad bröt Djurgårdens åtta matcher långa poängsvit i SHL. Färjestads målexplosion i tredje perioden gav seger med 4-3.(TT)
Publicerad 20 oktober 2018

Djurgården, som hade chansen att gå upp i serieledning, hade inte gått poänglöst från en match sedan 1-2 borta mot Frölunda i premiären den 15 september.

Efter åtta raka matcher med poäng kammade laget noll.

Tre mål på 3.12 i den tredje perioden gav Färjestad andra raka segern och efter en trasslig start ser det topptippade laget ut att äntligen lyfta.

Johan Ryno, ett mål och en assist, gjorde 2-1 efter 6.44, förre djurgårdsspelaren Linus Johansson styrde in 3-1 i numerärt överläge och Oskar Steen stod för 4-1.

””

Glömdes bort

Djurgården hade en kväll med motflyt, både bland spelare och i lagledningen. Efter drygt åtta minuter skickades Djurgårdsbacken Bobo Petersson av isen för resten av matchen då han inte fanns uppskriven i laguppställningen.

Det innebar att Djurgården bara hade sex backar, bland dem 17-åriga debutanten Tobias Björnfot.

Färjestad har gjort få mål i starten av säsongen och haft problem med spelet i numerärt överläge. En viss ljusning kom i förra matchen då Örebro besegrades på bortaplan med 6-3.

Då gjorde laget två mål i numerärt överläge och dubblerade målskörden i den spelformen.

Öppnande passning

Mot Djurgården kom två till. Det första låg passningskung Ryno bakom då han hittade Joakim Nygård ensam vid bortre stolpen och denne kunde säkert sätta 1-0 bakom Adam Reideborn efter 12.04.

Djurgården har öst in mål in i säsongsstarten, 37 stycken inför lördagsmatchen, men det tog nästan två perioder innan utdelningen kom. Med 40 sekunder kvar av mittperioden sköt Jacob Josefson 1-1 i numerärt överläge.

I slutet kom ytterligare två reduceringar genom Emil Bemström (16.41) och Jakob Lilja (19.57).