Erlingmark: "Lite orimligt att jag avgör"

Efter tolv raka matcher utan vinst mot Malmö FF bröt IFK Göteborg sin dystra svit. "Blåvitt" vann klassikermötet med 2-1. - Det känns lite orimligt att jag avgör, säger segerskytten August Erlingmark.(TT)
Publicerad 7 maj 2018

Det var i den 54:e minuten - endast fyra minuter efter Carlos Strandbergs 1-1-kvittering inför 17 715 åskådare på Stadion i Malmö - som IFK Göteborgs August Erlingmark avgjorde klassikermötet mot Malmö FF med sitt 2-1-mål. Passningen svarade Emil Salomonsson för efter en jättelöpning på sin högerkant på en långboll från André Calisir.

””

TT: Men någon ska ju avsluta också?

””

Debutmål mot moderklubben

IFK Göteborgs ledningsmål kom i den 42:a matchminuten genom en spelare som har Malmö FF som moderklubb. Victor Wernersson lämnade MFF som junior och via Syrianska och danska Vejle kom 20-åringen till "Blåvitt" inför den här säsongen. Nu svarade Wernersson för sitt första allsvenska mål i karriären när han fick fritt fram efter att MFF:s högerback Eric Larsson schabblat på mittbacken André Calisirs långboll.

””

TT: En bonus säger du. Är det för att du inte fick chansen att fortsätta i Malmö FF?

””

"Känns fantastiskt"

De båda 20-åringarna som ordnade segern för Göteborg var inte påtänkta för A-lagsfotboll senast "Blåvitt" vann ett klassikermöte mot Malmö FF. Senaste segern kom i slutet av september 2012 - sedan dess har Göteborg spelat tolv matcher mot MFF utan att vinna (åtta förluster - inklusive MFF:s tilldömda seger 2016 - och fyra oavgjorda).

Nu är den dystra sviten bruten och IFK Göteborg lyfter något i tabellen med sina tolv inspelade poäng.