Edsbyn tog andra raka derbysegern

Edsbyn och Villa-Lidköping stormar fram mot ett SM-semifinalmöte i herrarnas bandyslutspel. Edsbyn tog andra raka segern mot hälsingerivalen Bollnäs genom att vinna på bortaplan med 4-1. Fjolårets mästarlag avgjorde sent inför 2 613 åskådare på Sävstaås i Bollnäs.(TT)
Publicerad 22 februari 2019

Fjolårets mästarlag avgjorde sent inför 2 613 åskådare på Sävstaås i Bollnäs.

I 84:e minuten gjorde Tuomas Määttä 3-1 ur misstänkt offsideposition och bara knappt fyra minuter senare vispade Oscar Wikblad in 4-1 på en retur sedan hemmamålvakten Niklas Prytz först räddat Mattias Hammarströms friläge.

Hammarström var den som dessförinnan hade gett Edsbyn en smakstart på andra halvlek med ett 2-1-mål i 49:e minuten.

Grundseriesegraren Villa-Lidköping krossade IFK Motala i den första kvartsfinalen (13-2) och vann den andra matchen relativt enkelt också med 5-1.

Villa satte in segerstöten den sista kvarten av första halvlek. Först fixade Johan Löfstedt 2-1 i 31:a minuten och sedan slog Joakim Andersson in 3-1 på hörna i 39:e.

Den tredje kvartsfinalen i båda matchserierna spelas på tisdag. Kvällen före kan Hammarby säkra en semifinalplats vid seger över Sandviken på bortaplan medan mötet mellan Västerås och Vänersborg står 1-1 i matcher.