Djurgården till cupsemi: Jättefin seger

Djurgården har ännu inte släppt in något mål i Svenska cupen. Efter 1-0 mot Häcken är Djurgården klart för semifinal. - Det var en jättefin seger, säger kaptenen Jonas Olsson. Matchens enda mål kom i den 76.(TT)
Publicerad 12 mars 2018

Matchens enda mål kom i den 76.e minuten då Kerim Mrabti petade fram bollen till Tinotenda Kadewere som helt fri kunde slå in 1-0 bakom den utrusande Häcken-målvakten Peter Abrahamsson.

””
””

I Djurgården har det varit rena rama sjukstugan och den senaste att insjukna i influensan var mittfältaren Kevin Walker. Det gav två nykomlingar chansen från start för första gången, Jonathan Ring och Fredrik Ulvestad.

Kamaras två bra lägen

Häcken-tränaren Andreas Alm sade före matchen, till C More, att laget tränat på "tempo, tempo, tempo" inför matchen. Och det var också Häcken som hade det högsta tempot inledningsvis. Det gav flera chanser - Paulinho sköt utanför och Alhassan Kamara både nickade och sköt utanför.

Även vänsterbacken Adam Andersson fick på ett bra långskott som Djurgårdenmålvakten Andreas Isaksson tippade till hörna.

Djurgården fick också till ett par målchanser i första halvlek, Kerim Mrabti som nickade över och Tinotenda Kadewere som sköt från straffpunkten, men bollen tog på en Häckenförsvarare och målvakten Peter Abrahamsson kunde rädda.

"Derby lockar mest"

Djurgården-tränaren Özcan Melkemichel sade inför den andra halvleken, till C More, att han ville se mer beslutsamhet i den sista tredjedelen av planen.

Han fick som han ville. Djurgården hade anfall efter anfall, dock inga som resulterade i några vassare chanser.

Inte förrän i slutet av matchen då Kadewere gjorde sitt tredje mål i Svenska cupen i år.

I semifinalen väntar vinnaren i tisdagens möte mellan AIK och Örebro. Jonas Olsson vill helst möta AIK: