Dahlins drömmål visade vägen

Skellefteå har kvar ett övertag. Men Frölunda är inte slaget ännu - tack vare att en 16-åring visade vägen. Rasmus Dahlin bjöd på ett drömmål när Frölunda vann med 4-1 och reducerade i kvartsfinalen. - Jag hade lite flyt, säger han själv.(TT)
Publicerad 25 mars 2017

Vinna eller försvinna, inför nära 10 000 åskådare på hemmaplan i Scandinavium. Klart att det var nervöst inför matchen, medger Rasmus Dahlin.

Men det märktes knappast på isen.

I stället bjöd den 16-årige succébacken på en riktig soloprestation när Frölunda reducerade till 2-3 i matcher.

Målet kom i numerärt överläge i slutet av den första perioden. Dahlin lurade bort en Skellefteåspelare i mittcirkeln, förde själv in pucken i zon och lurade bort ytterligare tre spelare innan han kyligt lyfte upp pucken i nättaket bakom Joni Ortio.

De stående ovationerna i Scandinavium var med andra ord välförtjänta.

"Bara att skjuta"

Dahlin själv tog dock målet med viss ro:

””
””

Rasmus Dahlin blev i höstas den förste SHL-spelaren född på 2000-talet och var yngst på junior-VM i julas. Dessutom har han ordnat flera liknande målchanser i vinter och har hyllats vitt och brett, bland annat efter en passning mellan benen och några dribblingar som spreds på nätet i höstas.

””
””

Bra slutperiod

JVM-kollegan Carl Grundström bättrade dessutom på till 2-0 med ett direktskott i mitten av den andra perioden och även Christoffer Ehns 3-0 i början av slutperioden var psykologiskt viktigt för Frölunda i jakten på fortsatt slutspel.

Skellefteå har bjudit på ett riktigt bra spel i kvartsfinalserien. Den här gången räckte det dock inte till mer än en reducering, av Bud Holloway med drygt sju minuter kvar att spela. I stället gjorde Henrik Tömmernes 4-1 i tomt mål i slutsekunderna.