Costa firade 50 på väg mot guldet

Fem matcher kvar att spela och Chelsea kommer allt närmare sitt första ligaguld under italienaren Antonio Contes ledning. 4-2 mot Southampton var ännu ett steg mot klubbens tredje Premier League-titel sedan 2010 och den sjätte ligasegern genom tiderna.(TT)
Publicerad 25 april 2017

Oriol Romeu skänkte lite spänning åt matchen när han kvitterade Eden Hazards tidiga ledningsmål men på tilläggstid i första halvlek nickade Gary Cahill in 2-1.

När även Diego Costa använde pannan till 3-1 var det hans 50:e mål på 85 matcher i Premier League. Bara sju spelare genom tiderna har varit snabbare att nå den milstolpen som anfallare. Andy Cole är hittills snabbast. Den förre Newcastle- och Manchester United-stjärnan behövde 65 matcher på sig.

Costa, som inte nätat på fem matcher, hann med nummer 51 också med några minuter kvar varpå Ryan Bertrand reducerade.

Tottenham har chansen att komma inom fyra poängs avstånd från Chelsea redan på onsdagskvällen, men då krävs seger mot formstarka Crystal Palace i Londonderbyt.