TT-Sport

Blek Bold Eagle i Prix de Bretagne

TT-Sport Artikeln publicerades

Allt var upplagt för Bold Eagle i franska storloppet Prix de Bretagne. Storfavoriten fick fin draghjälp fram till upploppet, men den vassa spurten uteblev. Bold Eagle slutade fyra och segern gick till femårige Davidson Du Pont.(TT)

Davidson Du Pont drog fram Bold Eagle i tredjespår under den sista kilometern men kunde ändå vinna säkert på 1.12,6 över 2 700 meter. Här har Jean-Michel Bazire ännu ett starkt kort till Prix dâ??Amerique tillsammans med Belina Josselyn.

Bold Eagle var en besvikelse och måste höja sig om han ska kunna blanda sig i segerstriden i Prix dâ??Amerique den 27 januari som är vinterns stora mål.

Enda svenska deltagaren, Day or Night In, fick en bra start men hamnade allt längre bak i fältet. Johan Untersteiner satt hopplöst till i sista kurvan och hästen galopperade som slagen i början av upploppet och diskades.

Jörgen Westholm hade däremot en trevlig halvtimme på Vincennes. I söndagens sjunde lopp vann Unique Juni med Gabriele Gelormini i sulkyn. I loppet efter vann Westholm-tränade Balzac du Chatelet. Totalt cirka 700 000 kronor inkört till Rommetränaren som tävlade på Färjestad under söndagen.