Aregawi fyra i Diamond League

Abeba Aregawi sprang in på 1. 59. 98 på 800 m i Diamond League-galan i Eugene, Oregon, vilket var åtta tiondelar från hennes egna svenska rekord. Tiden räckte till en fjärdeplats i den tuffa konkurrensen. Eunice Jepkoech Sum, Kenya, vann. För Meraf Bahta på 5 000 meter gick det sämre.(TT)
Publicerad 30 maj 2015

Abeba Aregawi sprang in på 1.59.98 på 800 m i Diamond League-galan i Eugene, Oregon, vilket var åtta tiondelar från hennes egna svenska rekord. Tiden räckte till en fjärdeplats i den tuffa konkurrensen. Eunice Jepkoech Sum, Kenya, vann.

För Meraf Bahta på 5 000 meter gick det sämre. Svenskan blev varvad och kom tia, nästan en och en halv minut från segraren Genzebe Dibaba, Etiopien.

Från friidrottsvärlden i övrigt kan nämnas att längdhopparen Andreas Otterling hoppade 8.05 i Innsbruck, vilket räckte till en andraplats i tävlingen. Otterling besegrade, enligt friidrott.se, bland annat dubble IVM-medaljören Mauro Vinícius da Silva, Brasilien.