TT-Sport

Almtunaspelare stängs av i elva matcher

TT-Sport Artikeln publicerades

Almtunas Lucas Sandström stängs av i elva matcher av Svenska ishockeyförbundet. Detta sedan spelaren tacklat linjedomaren Oscar Leander Olsson i Almtunas förlustmatch mot Karlskrona i helgen.(TT)

I Almtunas förlustmatch mot Karlskrona vräkte Lucas Sandström ner linjedomaren Oscar Leander Olsson efter en duell med Karlskronas August Nilsson. Sandström fick matchstraff direkt och nu står det klart att spelaren även får en elva matcher lång avstängning av Svenska ishockeyförbundet.

I beslutet står följande:

"Lucas Sandström har god uppsikt och bedöms vara helt medveten om att det är linjemannen han knuffar, låt vara för att ta sig fram till motspelaren. Beteendet, att fysiskt ge sig på en domare på detta sätt, är helt oacceptabelt och ska leda till ett kännbart straff."

Lucas Sandström menade att han inte visste om att linjemannen var på väg in i situationen och trots att förbundet i beslutet hävdar att linjedomaren hade kunnat undvika situationen tar man ingen hänsyn till Sandströms invändning.

Detta är tredje gången Lucas Sandström straffas av disciplinnämnden. Han har tidigare fällts för "fighting" och dessutom en gång tidigare för våld mot domare, så kallad "pysical abuse of official". I det senare fallet viftade han knästående klubban på domarens skridsko.

Avstängningen innebär att Lucas Sandström missar resten av säsongen.