Algeriet och Ghana till kvartsfinal

Ghana vände underläge med 0-1 till en 2-1-seger mot Sydafrika och tog sig vidare till kvartsfinal i Afrikanska mästerskapen i fotboll. Även Algeriet är klart för fortsatt spel efter 2-0 mot Senegal.(TT)
Publicerad 27 januari 2015

Två mål på tio minuter. Det var fullträffarna som gjorde att Ghana vände underläge med 0-1 till en 2-1-seger mot Sydafrika, och därmed tog sig vidare till kvartsfinal i Afrikanska mästerskapen i fotboll.

Efter Mandla Masangos klassmål kvitterade Ghanas John Boye i 73:e minuten och med sju minuter kvar av ordinarie speltid skickade André Ayew in det matchavgörandet målet.

Även Algeriet är klart för kvartsfinal.

Tack vare stabilt försvarsspel och två bra anfall vann laget mot Senegal med 2-0, efter mål från Riyad Mahrez och Nabil Bentaleb.