AIK missade chansen

AIK hade chansen att säkra kontraktet i hockeyallsvenskan i den sjunde av tio kvalomgångar. Så blev det inte. Sundsvall vann hemmamatchen med 3-1 och AIK:s marginal ned till strecket krympte från nio till sju poäng. Matthias Sundberg avgjorde mötet med 3-1-målet med knappt tre minuter kvar.(TT)
Publicerad 28 mars 2015

AIK hade chansen att säkra kontraktet i hockeyallsvenskan i den sjunde av tio kvalomgångar. Så blev det inte. Sundsvall vann hemmamatchen med 3-1 och AIK:s marginal ned till strecket krympte från nio till sju poäng. Matthias Sundberg avgjorde mötet med 3-1-målet med knappt tre minuter kvar. I och med segern tog sig Sundsvall över strecket, med en poäng tillgodo på Västervik och tre på jumbon Södertälje.

Västervik besegrade Södertälje med 3-2 på bortaplan trots 13-34 i skott på mål. Fredrik Lindström och Jens Andersson gjorde 2-1 och 3-1 inom loppet av 1.40 i början av den tredje perioden.

I den tredje matchen vann Pantern borta mot Tingsryd, 4-3. Malmölaget tappade 3-0 till 3-3 men Emil Carnestads mål efter 5.32 i den tredje perioden gav tre poäng. Pantern är därmed tvåa i serien inför de tre avslutande omgångarna, poängen före Tingsryd och Sundsvall.