Ahnelöv - Rögles segerrecept

När Jonas Ahnelöv gör mål vinner Rögle. Så har det varit under SHL-säsongen - och så var det även mot Örebro på tisdagskvällen. - Skönt att vi kunde ta tre poäng, säger Rögles Ted Brithén till C More om 5-2-segern.(TT)
Publicerad 12 februari 2019

Två gånger tidigare den här säsongen har den välmeriterade OS-backen Jonas Ahnelöv gjort mål för Rögle: Mot Örebro i oktober och i derbyt mot Malmö i januari.

Gemensamt för de två matcherna?

Rögle vann båda.

Så när Ahnelöv - som har haft skadebekymmer och därför var ett osäkert kort - satte 3-2 hemma mot Örebro i slutet av den andra perioden förstod nog många vartåt det barkade.

De fick rätt.

För med knappt tio minuter kvar att spela lirkade stjärnan Ted Brithén in 4-2 för Rögle, och efter det kunde Örebro aldrig resa sig. I stället kunde Trevor Mingoia stänga butiken med sitt 5-2-mål i tom bur i slutskedet.

””
””

Segern gör att Rögle närmar sig slutspelsstrecket i tabellen. Upp till Brynäs skiljer nu bara en poäng. För Örebro, som hade ledningen i mittakten, var förlusten den sjunde raka borta mot Rögle.