Myllymäki nådde inte ända fram
Tommy Myllymäki, som vann EM i fjol, räknades till favoriterna när kock-VM, Bocuse d'Or, avgjordes i franska Lyon.
Och han förklarade inför tävlingen att han gick för segern. Men Myllymäki kunde inte följa upp sitt VM-silver från 2011 med ett guld utan det blev till slut en bronsmedalj.
””
Myllymäki känner inte att det fanns någonting han skulle gjort annorlunda.
””
Norge knep guldet
Det eftertraktade guldet tog i stället Ørjan Johannessen från Norge.
””
Silvermedaljen gick till Philip Tessier, USA.
I nuläget ser det inte ut som om det blir ett tredje försök för Tommy Myllymäki att ta VM-guldet.
””
Nervös start
Det var två intensiva dagar när 24 av världens främsta kockar möttes i Lyon.
Tommy Myllymäki gick in i tävlingsköket på onsdagsmorgonen. Efter omkring fem och en halv timmes matlagning kunde han och hans assistent Albin Edberg presentera tävlingsrätterna för juryn. Huvudråvarorna till de två rätterna, en fisk- och en kötträtt, var bäcköring och pärlhöna.
Han berättar att det var en nervös inledning, men efter ett tag började allt flyta som det skulle.
Flera tusen människor följde tävlingen på plats, varav en hel del svenskar. Även det svenska kungahuset var representerat, prins Carl Philip var på plats.
””
Priset för bästa kötträtt gick till Finland medan Japan belönades för den bästa fiskrätten.
TT