TT-Inrikes

Säsongens kallaste natt i norr

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Vinterkylan har tagit norra Sverige i besittning och den gångna natten uppmättes säsongens hittills lägsta temperatur, minus 36,6 grader i Geilas i södra Lapplandsfjällen.(TT)

Vinterkylan har tagit norra Sverige i besittning och den gångna natten uppmättes säsongens hittills lägsta temperatur, minus 36,6 grader i Geilas i södra Lapplandsfjällen.

– De senaste tre dagarna har säsongsrekordet putsats nedåt och det kan bli nytt säsongslägsta de kommande dagarna, säger Sandra Andersson, meteorolog på SMHI.

Men även om minus 36,6 grader kan tyckas svinkallt så är det inte ovanligt.

– Det är ganska normalt. Det är den här tiden på året som vi har de lägsta temperaturerna så det är inget som sticker ut.

Även de sydligare delarna av landet har haft temperaturer rejält på minussidan de senaste dagarna, men nu kan det bli lite mildare.

– Det har kommit in mer moln och där har kylan dämpats. Men ser man de kommande dagarna så är det minusgrader som dominerar. Är det klart väder nattetid, som det blir från och till under veckan, så blir det snabbt kallt, säger Sandra Andersson.